St. Hyacinthuskapel

De in het Walburgkwartier gelegen St. Hyacinthuskapel, die vroeger bij het Andreasziekenhuis en het Hyacinthusklooster hoorde, is een aantal jaar geleden door SCW gerestaureerd. De St. Hyacinthus Kapel werd in 1929 gebouwd en vervolgens ingewijd door pastoor Orie en toegewijd aan het heilig Hart van Jezus. De kapel is een kenmerkend en karakteristiek gebouw in het Walburgkwartier. De ruimte kan al langer worden gehuurd voor passende maatschappelijke en sociaal- culturele activiteiten, zoals bijvoorbeeld kleinschalige theater- of muziekvoorstellingen. Daarnaast kunnen er presentaties worden gegeven of bijeenkomsten worden georganiseerd. Maar ook een trouwerij behoort tot de mogelijkheden.

De sfeervolle locatie biedt ruim 50 zitplaatsen en beschikt over diverse faciliteiten, zoals een beamer, scherm, geluidsinstallatie en microfoon.

Trouwen op een unieke locatie

Sinds 2015 is de St. Hyacinthuskapel officieel door de gemeente aangewezen als trouwlocatie. Het vormt een prachtige locatie waar bruidsparen zowel voor de wet als voor de kerk kunnen trouwen. Bovendien is het ook mogelijk om de receptie in de Kapel te organiseren. De inzegening van een huwelijk zijn op deze intieme en historische plek een moment om nooit te vergeten.